Annons
Foto: Pressmaterial

Spelutvecklare i Skellefteå släpper första titel: ”Glada för Grand Pike”

NÖJE I dag lanserar Skelleftebaserade spelutvecklaren Grand Pike och samarbetspartnern Arctic Game Lab spelet "Spelldust".

Annons

Grand Pike i Skellefteå utvecklar spel till mobiltelefoner och Spelldust är deras första titel; ett strategispel med trollkarlstema, där spelarna använder förvalda formelkort och gör upp. Det beskrivs som en blandning mellan Hearthstone och Clash Royale.

– Vi ser verkligen fram emot att lansera Spelldust och visa världen vad vi har jobbat på de senaste åren, berättar Grand Pikes vd Daniel Öhgren i ett pressmeddelande.

Även för norra Sveriges spelkluster Arctic Game Lab är spelsläppet efterlängtat.

Annons

– Vi är så glada för Grand Pike och ser vi ser verkligen fram emot att se hur deras spel tas emot, berättar Therese Mossberg, kommunikationsansvarig på Arctic Game Lab.

Skellefteå har positionerat sig som en stad där spelbranschen ges utrymme att växa. Till hösten startar tre nya utbildningar och industrin är på frammarsch i Norrland.

– Grand Pike är en del av den utvecklingen, men de är även en inspirationskälla för unga och studenter som vill bli en del av en växande spelindustri, berättar Therese.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons