Annons
Sponsrad artikel
Andreas Karlsson, biträdande rektor, och Johanna Larsson, studie- och yrkesvägledare.

Ökat tryck på Medlefors utbildningar – det här kan du studera i höst: ”Utgår alltid från individen”

ANNONS Pandemin minskade inledningsvis söktrycket till utbildningarna på Medlefors – men nu ser folkhögskolan ett ökat intresse: “Det är ett klart högre tryck inför höstens kurser och utbildningar”, säger Johanna Larsson.

På Medlefors finns ett antal olika utbildningar för vuxna där du får chans att utvecklas och växa utifrån dina egna förutsättningar.

– Beroende på vad du har med dig för kunskaper och erfarenheter sedan tidigare så anpassar vi din studieplan för att du ska nå dina mål, säger Johanna Larsson, studie- och yrkesvägledare.

Anpassar din studieplan för att du ska nå dina mål.

Utbildningen “Allmän kurs” är den som flest personer ansöker till på Medlefors. Den passar dels för dig som till exempel inte har fullständiga betyg från gymnasiet, men är även ett bra alternativ för den som vill komma in på en eftertraktad universitetsutbildning.

– Vid intag till universitet och högskola finns, förutom de intag som baseras på gymnasiebetyg och högskoleprov, en kvot för de som gått på Folkhögskola. Att läsa ett år här kan med andra ord vara din väg in på populära utbildningar som du annars inte tagit dig in på, säger Andreas Karlsson, biträdande rektor.

Johanna Larsson, studie- och yrkesvägledare, hälsar att alla är välkomna att höra av sig med frågor.

Beroende på vad målet med din utbildning är kommer kurser och studietakt att anpassas.

– På folkhögskolan utgår vi alltid från varje unik människa och just dina behov, så alla som söker in på skolan kommer att få ett samtal från en studie- & yrkesvägledare där vi pratar igenom vad som blir bäst upplägg för just dig, säger Johanna.

På folkhögskolan utgår vi alltid från varje unik människa och just dina behov.

Att alla blir sedda är en av grundstenarna i folkhögskolans verksamhet.

– Även om alla jobbar mot olika mål, med olika förutsättningar, är gemenskapen viktig, säger Andreas.

Förändring i livet

Förutom allmän kurs finns bland annat Hälsa & Friskvård samt Serietecknande & Berättande.

– Hälsa & friskvård läses på 50% och fokuserar på hälsa för sin egen skull både i praktiken och teorin. Det är allt från kost och motion till massage och stresshantering. Det här är en utbildning som passar bra för den som behöver en förändring i sitt liv, säger Andreas.

På Medlefors finns ett antal olika utbildningar för vuxna där du får chans att utvecklas och växa utifrån dina egna förutsättningar.

Serietecknande & berättande är en spetsutbildning med sökande från hela Sverige.

– Utbildningen kommer framåt även att kopplas till spelindustrin som växer snabbt i Skellefteå, berättar Andreas.

Sök senast 15 maj

Till höstens utbildningar är ansökan öppen till och med 15 maj, och än finns platser kvar. Söktrycket är dock större än tidigare vilket kan bero på pandemin, enligt Andreas.

– Inledningsvis såg vi en nedgång inför hösten 2020, men nu har trycket ökat igen. Kanske är det fler som behöver vidareutbilda sig på en allt tuffare arbetsmarknad, säger han.

Kanske är det fler som behöver vidareutbilda sig på en allt tuffare arbetsmarknad.

I faktarutan intill finns information om några av alla utbildningar som är sökbara till höstterminen 2021, men studie-och yrkesvägledare Johanna hälsar även att alla är välkomna att höra av sig med frågor redan innan de ansökt ifall det är någonting man undrar över.

– Vi är som nämnt en skola som utgår från varje individ, och kan anpassa många saker beroende på vad just du behöver. Så tveka inte att slå en signal eller skicka ett mail, säger hon.

Du når Johanna på 0910-575 50 eller johanna.larsson@medlefors.se.

Urval av Medlefors utbildningar

ALLMÄN KURS
För dig som vill nå grundskolekompetens, gymnasiekompetens, nå behörighet till fortsatta studier, få en bättre och bredare allmänbildning och studera i en trivsam studiemiljö.
Omfattning: 50%, 75% eller 100%
Terminstart: Onsdag 18 augusti

HÄLSA & FRISKVÅRD
För dig som vill lära dig mer om friskvård och hälsa, få verktyg, inspiration och kunskap att främja din egen hälsa, söka nya möjligheter och inriktningar i livet, skapa en god grund för vidare studier eller ta en paus i livet för att unna dig själv tid för reflektion, friskvård, inspiration och kunskap.
Omfattning: 50%
Terminsstart: Onsdag 18 augusti

SERIETECKNANDE & BERÄTTANDE
För dig som vill lära dig mer inom teckning, generell grafisk design, generell grafisk illustration, storyboarding och storytelling.
Omfattning: 100%
Terminsstart: Onsdag 18 augusti

Frågor?
Har du frågor som rör utbildningarna är du välkommen att kontakta studievägledare Johanna Larsson på 0910-575 50 eller johanna.larsson@medlefors.se

Se alla utbildningar och ansök på medlefors.se senast 15 maj.

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Medlefors.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons