Annons
Henrik Bolin. Foto: Privat / Skellefteå kommun

Ny avdelningschef för grundskolan – ser fram emot flytten till Skellefteå

NYHETER Med start i augusti blir Henrik Bolin ny avdelningschef för grundskolan i Skellefteå kommun: "Känns otroligt spännande"

Annons

Han har jobbat med utbildningsfrågor under hela 2000-talet. I dag är Henrik Bolin samordnande rektor på Dragonskolan i Umeå. Han har tidigare haft andra positioner på kommunala skolor och har utbildning inom bland annat utbildningsledarskap.

– Det känns otroligt spännande med en ny kommun, nytt jobb och nya möjligheter. Jag gillar när det händer saker. Jag ska försöka att bilda mig en uppfattning när det gäller Skellefteå och de utmaningar som finns där, säger han i ett pressmeddelande.

Henrik beskriver sig själv som en ledare som arbetar med tillit till sina medarbetare.

– Jag tror på människor och är en stöttande och demokratisk ledare som försöker att inte ha alla lösningar utan jag försöker lyssna och skapa en bild med hjälp av andra.

Annons

Han har också sin vision när det gäller grundskolan i Skellefteå och i allmänhet.

– Att alla elever ska känna sig trygga och utvecklas socialt och kunskapsmässigt så långt det går. Men först måste jag få lära känna grundskolan i Skellefteå och mina medarbetare. Skellefteå är också en kommun som växer. Vi behöver kunna möta den tillväxten med behöriga lärare och en professionell skola, resonerar Henrik.

Han tillträder som ny avdelningschef den 2 augusti och välkomnas av kommunen.

– Henriks utbildningsbakgrund, yrkeserfarenhet och person gör att han kommer att bli en bra avdelningschef för grundskolan och en viktig del av förvaltningsledningen, säger Jan Midlert, tillförordnad förvaltningschef för Utbildning och arbetsmarknad.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons