Annons
Baserat på pressmeddelande
Iosif Karambotis, ordförande i socialnämnden. Foto: Arkivbild / Socialdemokraterna i Skellefteå

Fler HLT-team tillsätts i Skellefteå: ”Viktigt ha barnets bästa i fokus”

NYHETER För att tidigt kunna stötta barn och familjer med olika typer av problematik finns HLT-team på fyra orter. Nu utökas och utvecklas verksamheten med två team. Det meddelar kommunen.

Annons

HLT står för Hälsa-Lärande-Trygghet och är en samverkan mellan hälsocentral, skola och socialtjänst. Syftet är att se helheten runt barnet och erbjuda samordnat stöd vid exempelvis sociala, fysiska eller psykiska problem. De nya teamen, som startar kring månadsskiftet, finns i Lövånger och Bureå och väntas vara helt utbyggda till hösten.

De nya teamen blir de första att arbeta helt efter den fullskaliga modellen. Sedan ska de befintliga HLT-teamen i Burträsk, Byske, Ursviken och på Anderstorp följa efter.

– Det är viktigt att kunna sätta in förebyggande insatser och ha barnets bästa i fokus. Genom HLT-verksamheten kan vi göra det med hjälp av samlade insatser från flera aktörer, säger socialnämndens ordförande Iosif Karambotis i ett pressmeddelande.

Annons

Med fler HLT-team kan kommunen skapa tillgänglighet och närhet till familjerna där de finns. De vänder sig till barn i alla åldrar och finns i Skellefteå kommun sedan ett antal år tillbaka. Ett långsiktigt mål är att verksamheten ska täcka hela kommunen.

De familjer som får stöd har gett sitt samtycke och är på så sätt en del av lösningen.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons