Annons
Sponsrad artikel
Roger tar emot och Hjälper dig på Svedjevägen på Hedensbyn i Skellefteå. Hjälp att lasta av finns.

De återvinner överbliven kabel – betalar bäst i Skellefteå: ”Bra för både miljön och din plånbok”

ANNONS Både privatpersoner och företag kan sälja överbliven kopparkabel till Kuusakoski på Hedensbyn. Därefter återvinns den på deras anläggning i Skelleftehamn.

Metallåtervinningsföretaget Kuusakoski Recycling i Skellefteå har snart 100 år lång erfarenhet av att återvinna skrot och metaller.

– Det är viktigt att vi tar till vara och återvinner det som finns. Vi kan inte bara fortsätta att tillföra nytt material hela tiden, då kommer jordens resurser att ta slut, säger Per Brännström, platschef på Kuusakoski i Skellefteå.

Vid sin anläggning på Hedensbyn i Skellefteå köper de metallskrot som innehåller till exempel järn, koppar, mässing, rostfritt, aluminium och bly.

– Vi återskapar värdet av material genom att ta tillvara på allt som går att använda igen, som sedan blir nya produkter. Den som säljer sitt skrot till oss kan vara trygg med att vi tar hand om det på bästa sätt, säger Per.

All möjlig kabel tas omhand på Kuusakoskis anläggning.

Ny anläggning

Som ett led i företagets utveckling investerades nyligen över 25 miljoner kronor i en anläggning som gör att de kan ta hand om kopparkabel på ett effektivt sätt i Skelleftehamn där de också håller till.

– Enkelt förklarat så skickar vi in gamla kablar i en serie av krossar som maler dem till mindre bitar. Sedan separeras metallerna från plasten, berättar produktionsledaren Ricky Lindgren.

Att kablarna återvinns så nära som i Skelleftehamn, för att sedan skickas vidare till ett närliggande smältverk, gör att Kuusakoski kan köpa in kablarna för ett konkurrenskraftigt pris.

Kuusakoski på Svedjevägen 6. Här kan du sälja ditt skrot och dina kablar.

– Vi betalar bäst i Skellefteå, och dessutom är det bra för miljön att allt tas om hand inom ett så litet geografiskt område, säger Per.

Just kopparkabel är någonting som används flitigt i dagens moderna samhälle – i allt från skarvsladdar till kraftledningar.

– Privatpersoner har säkert en hel del kablar hemma som borde återvinnas, men framförallt är det bra om elektriker och hantverkare kan återvinna all kabel som blir över i deras arbete. Dels är det viktigt för miljön, men det ger även en extra slant i plånboken, säger Per.

Välkommen till Hedensbyn, hälsar Roger.

Ska vara enkelt

Mottagningsanläggningen på Hedensbyn har öppet mellan 7-16 alla vardagar, och väl på plats finns hjälp att lasta av kablarna.

– För återkommande kunder som ska lämnar över 200 kg finns även gratis säckar att låna för smidigare hantering, och för de som har ännu större mängder kan vi komma och hämta på plats. Vi vill göra det så enkelt som möjligt att göra en insats för miljön, säger Per.

Ditt skrot blir till pengar

Kuusakoski Recycling är intresserade av skrot innehållande järn, koppar, mässing, rostfritt, aluminium, bly och elektronik. Exempel på skrot som ofta innehåller värdefulla metaller är kablar, cyklar, spisar, diskmaskiner, fälgar, plåttak, bilbatterier m.m.

Har du skrot eller kablar att sälja?

Besök Kuusakoski på Svedjevägen 6 i Skellefteå eller kontakta dem för mer information.

Telefon: 0910-71 16 45, 0910- 71 17 88

Öppet 07.00-16.00 alla vardagar.
www.kuusakoski.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Kuusakoski Recycling.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons