Annons
Baserat på pressmeddelande
IVA-sjuksköterskor i Skellefteå. Foto: Arkivbild

Vill avsätta 18 miljoner kronor för ökat löneutrymme hos belastade grupper i vården – beslut i april

NYHETER Regionstyrelsens arbetsutskott föreslår att styrelsen beslutar att skjuta till 18 miljoner kronor i ett ökat löneutrymme i samband med årets löneöversyn, meddelar Region Västerbotten.

Annons

Arbetsutskottets vill rikta detta ökade löneutrymme till de verksamheter och grupper inom hälso- och sjukvården som varit hårdast belastade under pandemin. Utrymmet föreslås tas från ersättningarna regionen får för pandemi-relaterade merkostnader.

Ett formellt beslut om löneutrymmet kommer att tas i regionstyrelsen den 13 april.

– Nu får vi möjlighet att premiera de insatser som gjorts under pandemin i samband med den pågående löneöversynen. Vi tittar nu på vilka kriterier som ska gälla när pengarna ska fördelas, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Brita Winsa i uttalandet.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Region Västerbotten
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons