Annons
Foto: Arkivbild

Vaccinationen på arenan: Hela 70 frivilliga från Röda Korset bistår

NYHETER Röda Korset har rekryterat och utbildat 70 frivilliga vaccinationsvärdar med kort varsel. De kommer att bistå i Region Västerbottens vaccinering mot covid-19 på Skellefteå Kraft Arena.

Annons

När Region Västerbotten drar igång vaccinationen av allmänheten på Skellefteå Kraft arena den 17 mars kommer alltså Röda Korsets frivilliga att finnas på plats. Det ska totalt finnas sju värdar på varje arbetspass, två pass om dagen, fem dagar i veckan.

– Frivilliguppdraget handlar bland annat om att ta emot, visa tillrätta och hjälpa de som ska vaccineras att hålla avstånd och följa smittskyddsregler. Det är ett uppdrag helt i linje med Svenska Röda Korsets ändamål att lindra och förhindra mänskligt lidande, säger Röda Korsets insatsledare Helen Hugosson i ett pressmeddelande.

Verksamhetschef Alexandra Sundberg talar varmt om Skelleftebornas engagemang.

Annons

– Det är ett omfattande uppdrag som vi lyckats bemanna så snabbt helt tack vare ett stort medmänskligt engagemang bland Skellefteborna. Under hela pandemin har vi sett vilken kraft det finns när människor sluter upp för att hjälpa varandra, säger hon.

Röda Korset bistår även andra kommuner och regioner i vaccinationsarbetet, över hela landet. De frivilliga på arenan kommer att finnas på plats fram till den 30 juni.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons