Annons
Baserat på pressmeddelande
Skellefteå Kraft Arena. Foto: Google

Skellefteå Kraft Arena blir central för vaccineringar mot covid-19: ”Mycket glada att kunna bidra”

NYHETER Skellefteå kommun kommer teckna avtal med Region Västerbotten om att använda arenan som vaccinationsmottagning.

Annons

Skellefteå kommun har fått en förfrågan från Region Västerbotten om en lämplig lokal för samlad vaccination mot covid-19. Sett till kraven som ställs anses Skellefteå Kraft Arena vara den mest lämpliga, förklarar kommunen i ett pressmeddelande.

– Kommunen gör så klart det vi kan för att bistå i så stor utsträckning som möjligt i den här viktiga frågan, säger Fredrik Nilsson, fastighetschef vid Skellefteå kommun.

– Det känns väldigt bra att vi tillsammans med Skellefteå kommun hittat en lokal som passar för denna verksamhet och vi kommer inom kort att teckna avtal om detta. Vi arbetar nu vidare med bemanning och andra praktiska frågor inför uppstart, säger Camilla Andersson, närsjukvårdsområdeschef i Skellefteå, i pressmeddelandet.

Annons

AIK glada att hjälpa till

Det är ännu inte klart när vaccinationsmottagningen kommer att öppna. Själva vaccinationen kommer att ske i Sportbaren, en yta som hyrs av Skellefteå AIK.

– Vi är mycket glada över att kunna bidra till en bra logistik när det gäller vaccineringen mot covid-19. I viss mån kommer det att påverka oss, men det är inget vi ser som ett problem, tvärtom. Vi är glada över att kunna hjälpa till – tillsammans vaccinerar vi vår bygd, säger Pea Israelsson, klubbdirektör i Skellefteå AIK.

Mer om vaccinationerna

Det är Region Västerbotten som ansvarar för vaccinationen mot covid-19 i länet. I Skellefteå kommun kommer en stor del av vaccinationerna att ske på Skellefteå Kraft Arena, för vissa grupper kommer vaccinationer även att ske på hälsocentralerna.

Annons

I nuläget går det inte att boka tid eller anmäla sig för vaccination. Kontakta därför inte vården med frågor om detta, uppmanar Skellefteå kommun. Region Västerbotten kommer löpande att kommunicera när det blir möjligt att boka tid för vaccination.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons