Annons
Som kommunpolis i Skellefteå jobbar Ewa Öberg Öström med brottsförebyggande åtgärder. Foto: Arkivbild

Skelleftepolisen kan besöka dig under förebyggande insats – vill informera och skapa trygghet

NYHETER Inlandspolisen gör en brottsförebyggande insats med start nästa vecka. Vecka 12 drar Skelleftepolisens insats igång. De kommer att besöka boende i orter som Boliden, Kåge och Bureå.

Annons

På måndagen berättade Megafonen om inlandspolisens insats, som planeras med fjolårets inbrottsvåg i färskt minne. I samarbete med kommunrepresentanter tänker polisen, som befarar att stöldligorna kommer tillbaka, knacka på hemma hos folk.

Huvudsyftet är att prata brottsförebyggande åtgärder. Grannsamverkan, med mera.

– Det blir samma stuk på det som vi kommer att göra. Det är bra att uppmärksamma folk på hur man ska tänka. Att titta på sitt hus ur tjuvarnas ögon kan många gånger vara nyckeln till framgång, berättar Ewa Öberg Öström, kommunpolis i Skellefteå.

Polisen har även sammanställt information om hur du skyddar dig här. Alla som har frågor om detta är dessutom välkomna att höra av sig till polisen eller kommunen.

Annons

Att förebygga villainbrott är alltså en utgångspunkt här, men polisen vill även visa upp sig i trygghetsskapande syfte och vårda den hälsosamma dialogen med invånarna.

Ewa för bland annat den senaste tidens något uppiskade stämning i Boliden på tal.

– Det är mycket med Boliden som är jättefint. Att det sedan finns en del idioter som begår brott mot varandra är såklart beklagligt. Det skapar en instabilitet i samhället och en känsla av otrygghet. De ska känna att vi finns där, säger Ewa Öberg Öström.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons