Annons
Bilder från polisens spaningsarbete under förra inbrottsvågen. Foto: Polisen

Polisen gör förebyggande insats i Norsjö och Malå: ”Ligorna lägger inte av – befaras komma tillbaka”

NYHETER Polisen kommer att göra en förebyggande insats mot inbrott i Norsjö och Malå, i samarbete med respektive kommun.

Annons

2020 var ett påfrestande år. Bo Sandström, chef för polisen i Norsjö och Malå, skriver på Facebook att många villaägare drabbades av ett för många oerhört intrång i livet. Under inbrottsvågen stal tjuvarna allt från guld och silver till kontanter och arvegods.

– De utländska stöldligorna lägger inte av utan befaras komma tillbaka, skriver Bo.

Under vecka 11 och framåt tänker polisen genomföra en förebyggande insats, för att starta grannverksamhet och informera villaägare om hur man kan skydda sig. Under kvällar och helger kommer polisen att knacka dörr tillsammans med kommunfolk.

Annons

– Tillsammans gör vi så att tjuvarna misslyckas nästa gång! Har ni funderingar och frågor, tveka inte att kontakta oss på respektive polisstation eller ta kontakt med er kommun. Vi vill höra vad ni har att säga och vad vi kan göra tillsammans, skriver Bo.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons