Annons
Håkan Billing och Erik Wikström, som startat Whitebox tillsammans med Joakim Vincent. Pressbild: Skellefteå AIK

Skellefteå AIK tar in banbrytande luftrenare: ”Först ut av SHL-lagen”

NYHETER Nu tillämpar även Skellefteå AIK Whiteboxs produkter för ökat smittskydd på Skellefteå Kraft Arena: "Känns riktigt kul"

Annons

Vi har tidigare berättar om Skellefteföretaget Whitebox, som utvecklar produkter för ökat smittskydd, och deras samarbeten med Skellefteå Airport och Ica Kvantum. Nu kan Skellefteå AIK skylta med nyinstallerade luftrenare i sitt omklädningsrum och gemensamma uppehållsrum, som använder samma teknik mot virus och bakterier.

– Vi är först ut av SHL-lagen och det känns riktigt kul att även kunna leverera på andra områden som indirekt påverkar det som händer på isen. Extra kul är att vi kan göra det med Whitebox, ett företag från bygden som också är i framkant inom sitt område, berättar Håkan Billing, marknadschefen vid Skellefteå AIK, i ett pressmeddelande.

Tekniken som används ska ha bevisats högeffektiv mot SARS-CoV-2 vid Norrlands universitetssjukhus. Luftrenarna ska även ha kapacitet att rena stora rumsvolymer.

Annons

Whitebox jobbar med ljus för att hålla infektionsrisken nere, inte mekaniska filter.

– Våra luftrenare är inriktade mot alla typer av bakterier och virus. Vi tror att man kommer ha nytta av våra luftrenare i miljöer där många människor vistas och där virus i förlängningen leder till sjukfrånvaro, säger Joakim Wincent vid Whitebox.

Skellefteå AIK skriver att de tar allvarligt på pandemin. Lagläkaren Karin Granberg  berättar att de redan gör många insatser och eftersträvar att vara bäst på hälsa.

– Den här typen av teknik värdefull för att eliminera bakterier och virus, säger hon.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons