Annons
Pressbild: Skellefteå kommun

Nytt sätt att larma SOS – fungerar även när telefoni och internet slås ut: ”Tanken är att skapa trygghet”

NYHETER Vid brandstationer har nya larmknappar installerats, som gör det möjligt att larma SOS även utan internet och telenät.

Annons

Larmknappar har satts upp utanför brandstationerna i Burträsk, Bygdsiljum, Bureå, Lövånger, Byske, Fällfors, Jörn, och Boliden. Tanken är att du ska kunna larma SOS, även om till exempel extremväder gör att telefoni, internet och elektricitet slås ut.

Om du behöver akut hjälp kan du alltså åka till närmaste brandstation. Knapparna ser ut som vanliga röda nödstoppsknappar och aktiveras endast vid behov. Detta görs för att förhindra att de missbrukas, förklarar Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

– Tanken är att skapa trygghet för våra invånare, att de fortfarande kan komma i kontakt med räddningstjänsten och SOS Alarm vid nödfall om funktioner som vi ser som självklara i vardagen är utslagna, säger Johan Marklund vid räddningstjänsten.

– Funktionstester gjordes på samtliga stationer under vecka 8 och testerna gick bra. Ta gärna en tur förbi din brandstation och för att se vart knappen sitter, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons