Annons
Baserat på pressmeddelande
Pressbild: Nordsken

Maximilian blir ny projektledare för Nordsken – välkomnas varmt: ”Har allt som krävs och lite till”

EVENT Maximilian Malander blir ny projektledare för Nordsken, tillkännager festivalen på sin hemsida: "Han har ett stort hjärta"

Annons

Projektledaren är en oerhört viktig spelare i laget Nordsken, och en förutsättning för att kunna organisera jätte-eventet på ett bra sätt. Att förverkliga visionen på bästa möjliga sätt, organisera hundratals personer som ideellt engagerar sig för att möjliggöra Nordsken och samtidigt väga in underhållningsvärdet för alla besökare är ett massivt och krävande uppdrag – men inget som Maximilian Malander räds.

Maximilian Malander har en gedigen erfarenhet av event som liknar Nordsken trots sin ringa ålder (28 år). Han har mångårig erfarenhet från en ledande position på Närcon, Sveriges största festival med fokus på japan-kultur och cosplay, där han haft ett stort antal frivilliga under sig i olika roller. Han har även medverkat på Dreamhack ett flertal gånger, både i Sverige och internationellt. Parallellt med detta har han även varit internationell elitidrottare inom amerikansk fotboll och för närvarande läser han sista terminen spelprogrammering på yrkeshögskolan The Game Assembly i Malmö.

Annons

– Maximilian har många starka sidor som vi tror är viktiga i rollen som projektledare för Nordsken men framför allt har han ett stort hjärta och en passion för allt som Nordsken står för och vi är övertygade om att det kommer synas ordentligt i slutresultatet säger Dick Hellman, styrelseordförande för Nordsken, på hemsidan.

Även den tidigare projektledaren Linn-Marie Edlund är positiv till rekryteringen. Hon berättar att hon blev överlycklig när fick veta att Maximilian Malander sökt tjänsten.

– Jag har träffat honom i olika event-sammanhang i Sverige och även rådfrågat honom runt vissa av de aktiviteter vi genomfört. Han har allt som krävs och lite till för att klara av jobbet. Jag har varit nervös att överlämna jobbet till nästa projektledare för det är mycket som står och faller med den personen men nu känns det tryggt.

Annons

Årets Nordsken planeras att hållas under Halloweenhelgen den 30-31 oktober, så länge samhällssitutionen tillåter ett större evenemang då. Arrangörernas arbete inför detta är redan igång men kommer intensifieras nu när en projektledare är på plats.

– Jag har massor av passande kontakter för Nordsken men inga alls i Norrland så det kommer vara ett stort arbete de första månaderna att träffa alla samarbetspartners, förstå deras verksamhet och se hur dom skulle vara involverade i årets upplaga av eventet. Jag ser verkligen fram emot att få tag i detta och börja lägga pusslet på riktigt, berättar den nye projektledaren Maximilian Malander på eventet hemsida.

Föreningen har nyligen blivit beviljats bidrag för 2021 och kommande två år av Nordsken. De har höga ambitioner att skapa något livskraftigt under dessa år.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Nordsken
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons