Annons
Baserat på pressmeddelande
Lina Björk Larsson, verksamhetschef på Folkparken. Foto: Arkivbild

Riksbyggen vill bygga bostäder på Folkparkens område: ”Glada över att vi nu tecknat ett avtal”

BOSTÄDER Riksbyggen, Folkets hus och Skellefteå Kraft har tecknat ett avtal om att tillsammans, med hållbarhet i fokus, utveckla Folkparksområdet i Skellefteå. Ambitionen är att på området utveckla bostäder och mötesplatser som bidrar till Skellefteås hållbara utveckling och tillväxt.

Annons

– Från Riksbyggens sida är vi mycket glada över att vi nu tecknat ett avtal med Folkets hus som fastighetsägare och Skellefteå Kraft som samarbetspartner för att tillsammans utveckla området till ett mycket attraktivt och hållbart bostadsområde. Dialogen mellan oss har pågått under en tid och Riksbyggen som bostadsutvecklare ser väldigt stor potential i områdets läge mitt mellan staden och rekreationsområden, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Norr, i ett pressmeddelande.

Behovet av nya bostäder är stort i Skellefteå och därför är första steget att söka planbesked från kommunen i syfte att påbörja detaljplanearbetet så fort som möjligt.

– Det är Riksbyggen som ska utveckla bostäderna och i samverkan med Folkets Hus kan vi skapa synergier som gynnar både folkparksverksamheten och de som på sikt kan komma att bo i området. Dessutom har vi med oss Skellefteå Kraft, som har spetskompetens inom hållbara tekniska lösningar inom bland annat energiområdet, vilket gör detta till ett mycket spännande projekt, berättar Lars.

Annons

Lina Björk Larsson, verksamhetschef på Folkparken, tycker det nya samarbetet är bra.

– Vi är otroligt glada och stolta över samarbetet med Riksbyggen och Skellefteåkraft. Vi har under en tid jobbat med frågan om hur vi kan utveckla området och verksamheten. Vi känner att projektet kommer att göra folkparken till en del av något nytt och spännande och att området kommer att stärkas av detta och ge Folkparken det lyft som vi behöver, säger hon.

Skellefteå Kraft, som också är med i projektet, kommer att bidra med energi- och kommunikationslösningar.

– Med unika och smarta lösningar hoppas vi på att bidra till ett bostadsområde som på alla fronter andas kvalitet, trivsel och hållbarhet, säger Seved Lycksell, utvecklingsstrateg på Skellefteå Kraft.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Riksbyggen
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons