Annons

Patient i Västerbotten avled efter sen komplikation – anmält till Ivo

NYHETER En patient i länet har avlidit efter en sen komplikation.

Annons

Enligt Region Västerbotten genomgick personen en stor bukoperation, på grund av en cancersjukdom. En dryg vecka senare flyttades hen till sitt hemsjukhus för vård, men där upptäcktes ett läckage från operationssåret. En tarmskada gick att se på röntgen.

Det beslutades att patienten skulle tillbaka till sjukhuset där operationen gjorts. Hens tillstånd försämrades snabbt inför transporten, enligt regionen var personen i septisk chock vid ankomsten. Hen avled sedan under förberedelserna för akut operation.

Regionen har utrett fallet och vidtagit åtgärder att att minska risken för upprepning. Händelsen har sedan anmälts till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex Maria.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons