Annons
Hanna och Josefine siktar på att öppna för kunder i mitten av mars.

Hanna och Josefine startar eget i Skellefteå – Rigmor tackar för sig: ”Som om det var menat”

NÄRINGSLIV Hanna Nilsson och Josefine Norlund tar över Klipp & Form-salongen från Rigmor Löfbom, som tackar alla kunder genom åren. Salongen kommer att renoveras och öppna under nytt namn.

Annons

Skellefteborna Hanna, 25, och Josefine, 23, är både kompisar och tidigare kollegor på en annan salong. Nu vill de skapa någonting eget tillsammans. I morgon fredag tar de över Klipp & Form-lokalen vid punkthusen på Getberget, som Rigmor länge har haft.

– Det är både roligt och lite läskigt. Det känns jättebra att köra ihop, vi kompletterar varandra bra och hade kanske inte kommit på tanken annars, berättar Josefine glatt.

Allting föll bara på plats. Duon började fundera på att starta eget och tog kontakt med Rigmor, lite grann på måfå, och fick oväntat veta att hon övervägde att gå i pension.

– Det var som om det var menat. Extra kul att vi fick tag i en så fin lokal, säger Hanna.

Nu ska Hanna och Josefine renovera. De vill ha en hemtrevlig känsla här.

Lägger saxen på hyllan

Här har Rigmor stått, saxen i hand, i ganska exakt 20 år. Hon har haft andra salonger innan hon flyttade hit, både i Skellefteå och Bureå, och hon älskar verkligen sitt jobb.

– Jag har fortsatt bara för mitt eget nöjes skull, berättar Rigmor, som är 67 år i dag.

Vad är det då som är så roligt?

– Det är kul att träffa alla trevliga kunder. Det är också det här skapandet, jag tror att du måste ha den här konstnärliga ådran för att bli långvarig som frisör, säger hon.

För jobbet kan samtidigt vara slitsamt. Det tär på rygg och axlar, berättar Rigmor, och nu känner hon sig redo att gå vidare. Som pensionär tänker hon slappna av och njuta av tillvaron. Hon ser också fram emot att inte ha några tider att passa, när det går.

Rigmor tackar för den här tiden och önskar tjejerna lycka till. Foto: Privat

– Jag vill tacka för alla fina kundrelationer genom åren. Jag önskar också lycka till till Josefine och Hanna, de verkar så peppade att det nog går jättebra, säger Rigmor.

Sätter igång och jobbar

Nu ska lokalen omvandlas. Den är mysig snarare än överdrivet stor, vilket Hanna och Josefine gillar. De vill ha en hemtrevlig känsla. Nu ska de måla om, byta golv, fräscha upp toaletten med mera, och de hoppas kunna välkomna kunder i mitten av mars.

Att satsa i dessa tider, inte minst som frisörer, hur tänker ni kring det?

– Det är klart att det är synd, allting som händer nu. Det går förhoppningsvis över någon gång. I den här salongen kan vi inte vara så många samtidigt, säger Josefine.

Annons

– Vi kommer självklart att följa alla restriktioner och hålla allting säkert, säger Hanna.

Duon är förhoppningsfull. De hoppas att Rigmors stammisar ska fortsätta hitta hit. Salong Canvas, som den nu kommer att heta, är också den enda salongen i området.

– Det här känns kul och spännande, inte minst att göra det tillsammans, säger Hanna.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons