Annons
Cecilia Frank och Maria Broman. Foto: Pressbild

Går med i globalt nätverk för att stärka Skellefteås besöksnäring

NYHETER Visit Skellefteå steppar upp sitt hållbarhetsarbete i besöksnäringen genom att gå med i GDSM, en global plattform som hjälper destinationer att identifiera styrkor och svagheter.

Annons

GDSM, Global Destination Sustainability Movement, har ett 60-tal medlemmar och jobbar utifrån FN:s globala hållbarhetsmål. Genom nätverket kan destinationer få hjälp att identifiera sina styrkor och svagheter, och jämföras på internationell nivå.

Visit Skellefteå går med för att systematisera och konkretisera sitt hållbarhetsarbete i Skellefteås besöksnäring och stärka vår attraktivitet. Cecilia Frank, som kommer att projektleda arbetet, berättar att det är Umeå som har inspirerat dem att gå med.

– Vi samarbetar för att utveckla företagen och positionera vår region, förklarar hon.

Annons

Arbetet ska ske i samverkan med Skellefteå kommun och besöksnäringsföretagen.

– Som destinationsbolag vill vi vara aktiva i Skellefteås utveckling. Besöksnäringen är en viktig del av samhällsutvecklingen och bidrar till att skapa en destination som är hållbar, varierande och välkomnande för alla, resonerar Visits vd Maria Broman.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons