Annons
Arkivbild: Jonas Nilsson

Ansträngt läge på nytt – insatser prioriteras i kommunens vård och omsorg: ”Behöver hjälpas åt”

NYHETER För ett tag sedan gick kommunens vård och omsorg samt stöd och service tillbaka till "grönt" normalläge, efter att ha haft det ansträngt sedan månadsskiftet november/december, men nu måste insatserna återigen prioriteras inom vård och omsorg.

Annons

Den kommunala vård och omsorgen går alltså tillbaka till ”gult” läge, på skalan grönt, gult och rött. Den höga smittspridningen har försatt verksamheterna i ett ansträngt läge, vilket innebär att vissa insatser måste flyttas fram eller tas bort under en period.

Det gula läget omfattar kommunens vård- och omsorgsboenden, hemtjänst samt hälso- och sjukvård. I dessa verksamheter prioriteras omvårdnad, mat och medicin för att säkra liv och hälsa hos äldre och sköra. Andra insatser får lägre prioritet.

Annons

– Vi behöver alla hjälpas åt om vi ska kunna skydda de sköra och äldre. Jag måste än en gång be anhöriga att i möjligaste mån endast göra nödvändiga besök på boenden under en period, säger Ejja Häman Aktell, avdelningschef för vård och omsorg.

Enligt Skellefteå kommun kommer hemtjänst att kontakta hemtjänsttagare och/eller anhöriga som berörs, för att prata om vilka insatser som måste ställas in eller ändras.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons