Annons
Baserat på pressmeddelande
Ann-Helén Bågesund Marklund. Foto: Pressbild

Ser ett uppsving för fastigheter på västerbottniska landsbygden: ”Det är klick från hela världen”

BOSTAD Den svenska livsstilen lockar fastighetsköpare från utlandet till Västerbotten, inte minst inlandet. Skelleftebaserade Marklund Mäkleri ser en tydlig förändring i intresset att flytta utanför stadskärnorna, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons

– Marknaden har varit lågt undervärderad, att hitta köpare i dag är inga problem. Ju mer avlägset desto bättre, berättar mäklaren Ann-Helén Bågesund Marklund.

Hon har sett en tydlig trend sedan hon startade Marklund Mäkleri för 2,5 år sedan – att de lantliga lägena lockar fler bostadsköpare än tidigare. Både personer som redan bor här, som vill flytta från staden till landsbygden, och utländska medborgare.

När en gård är till salu kan hälften av Ann-Heléns mejl komma från utlandet.

– Där har man en helt annan syn på vår landsbygd än vad vi traditionellt har. I mellan-Europa räknas man som bonde om man har en åkermark på 2 000 kvadratmeter och det är ofta väldigt höga kvadratmeterpriser, så många ser sina framtida drömhem i Västerbottens inland med de ytor vi har att erbjuda nära naturen, berättar hon.

Annons

Ann-Helén vill förändra folks självbild av sina fastigheter. Hon berättar att hon känner till flera skogsägare som bara trott att skogen haft ett värde och inte själva huset.

– Det gäller att utveckla den här biten, en fastighetsägare kan sitta på ett par hundra tusen kronor när man styckat av fastigheten och sålt huset som kanske varit nollvärderat. Nu senast landade vi på 500 000 kronor och det är stor skillnad för något som de trodde inte hade något värde alls, fortsätter hon i pressmeddelandet.

– Jag hade ett hus där vi skrev att det var 3 kilometer till närmsta granne och där vi visade omgivningarna med drönarbilder. Det blev jätteklickat – tre gånger fler klick än ett radhus på Sjungande Dalen i Skellefteå och det är klick från hela världen.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Marklund Mäkleri
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons