Annons
Enligt angivna koordinater ska olycka ha skett här. Foto: Google

Dödsolyckan: Polisens tekniker undersöker fordonen – hoppas få bild av händelseförloppet

NYHETER En kvinna omkom i samband med en svår frontalkrock på lördagen. Nu ska polisens tekniker undersöka olycksfordonen.

Annons

Den svåra olyckan inträffade på väg 876, mellan Drängsmark och Ostvik, på lördagen.

SOS larmades klockan 12.49 och polisen, räddningstjänsten, flera ambulanser och en ambulanshelikopter kom till platsen, där en minibuss och en bil ska ha frontalkrockat.

Fem personer färdades i fordonen, två vuxna och tre barn. En kvinna i 30-årsåldern avled av sina skador. Den andra vuxna personen fördes till NUS med kritiska skador. Barnen fördes till Skellefteå lasarett, två med lindriga skador och en med måttliga.

Foto: Region Västerbotten

Nu utreder polisen hur och varför olyckan inträffade. Magnus Holmqvist, gruppchef vid trafikpolisen i Skellefteå, berättar att fordonen ska undersökas tekniskt i dag. En analys av skadorna ska hjälpa polisen att skapa sig en bild av händelseförloppet.

– Vi börjar alltid med en teknisk undersökning, för att utesluta om någonting tekniskt kan ha legat bakom. Vi väger ihop resultatet med iakttagelser från patrullen på plats.

Polisen ska bland annat även prata med de inblandade och eventuella vittnen. Efter några dagars utredning tror Magnus Holmqvist att bilden kommer att klarna.

– Någon har kommit över på fel sida av vägen, vem och varför får utredningen visa.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons