Annons
Av de 39 aspiranterna kommer 13 till Västerbotten. Foto: Arkivbild

39 nya polisaspiranter till region Nord: ”Kommer att göra skillnad”

NYHETER 39 nya poliser påbörjar nu sin aspiranttjänstgöring i polisregion Nord. De välkomnas av biträdande regionpolischefen.

Annons

Aspiranttjänstgöringen görs under polisutbildningens femte och sista termin. Då tillämpar studenterna sina nya kunskaper, under handledning av erfarna poliser.

– Jag har jobbat inom polisen i snart 27 år och det finns några arbetsuppgifter som berör mig extra mycket, berättar biträdande regionpolischef Lars Wahlberg.

– En handlar om avtackning av medarbetare som efter ett långt yrkesliv går i pension. En annan handlar om att ta emot nya medarbetare och polisaspiranter, säger han.

Inom hela Polismyndigheten rör det sig om 309 aspiranter, varav 39 kommer till polisregion Nord. När tjänstgöringen är över erbjuds studenterna en tjänst i regionen där den har genomförts, förutsatt att de har fått godkänt och bedöms som lämpliga.

Annons

– Jag vill hälsa er varmt välkomna till en framtid som kommer att förändra er för alltid. Ni står inför ett hav av möjligheter och starka upplevelser, berättar Lars Wahlberg.

– Ni kommer att möta död och tragik, men också glädje, hjälpsamhet, kamratskap, egna och andras framgångar. Ni kommer att göra skillnad, fortsätter han.

Fördelningen av de 39 polisaspiranterna ut så här inom polisregion Nord: 7 till Jämtland, 9 till Västernorrland, 13 till Västerbotten och 10 till Norrbotten.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons