Annons
Baserat på pressmeddelande
Railcares vd Daniel Öholm. Pressbild: David Persson / Patrick Degerman

Tecknar avtal värt 740 miljoner kronor – sträcker sig över tio år: ”Det är mycket glädjande”

NÄRINGSLIV Skelleftehamnsföretaget Railcare tecknar ett 10-årsavtal värt 740 miljoner kronor med Kaunis Iron AB för transport av järnmalm. Det skriver Railcare i ett pressmeddelande.

Annons

Kontraktet börjar gälla från och med den 16 november 2021 till och med den 16 november 2031 och ersätter tidigare kontrakt från 2018. Fram till den 31 oktober 2020 ska Railcare ha utfört 1 400 transporter av järnmalm åt Kaunis Iron AB.

Likt det tidigare kontraktet ägs vagnarna som ska används under kontraktsperioden av Kaunis Iron AB. Linjeloken och växlingsloken ska tillhandahållas av Railcare T.

Railcare T ansvarar för planering av tåg produktion, resurser för växling i samband med omlastning från lastbil till järnväg vid terminalen i Pitkäjärvi och i Narviks hamn samt linjekörningen däremellan. Railcare kommer att köra två tågomlopp per dygn, sju dagar i veckan med en volym om cirka 2,3 miljoner ton järnmalm per år.

Annons

– Vi har nu transporterat 1 400 transporter av järnmalm åt Kaunis Iron sedan augusti 2018 och det är mycket glädjande att Kaunis Iron har fortsatt förtroende för vår transportverksamhet, berättar Daniel Öholm, vd på Railcare, i pressmeddelandet.

Även Klas Dagertun, vd på Kaunis Iron AB, är glad att ha tecknat detta nya avtal.

– Det bygger en långsiktighet för vår fortsatta verksamhet och ger oss förutsättningar att fortsätta utveckla vårt samarbete med Railcare, säger han i pressmeddelandet.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Railcare
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons