Annons
Baserat på pressmeddelande
Moröhöjdens förskola i Skellefteå. Pressbild: Martinsons / Patrick Degerman.

Martinsons levererar till två nya förskolor i Skellefteå: ”Vi bygger för barnen och deras framtid”

NÄRINGSLIV Martinsons Byggsystem levererar stommar till två nya förskolor i Skellefteå under 2021. Det är den femte och sjätte förskolan som företaget får förtroende att bygga i kommunen sedan 2017. Det berättar Martinsons i ett pressmeddelande.

Annons

För Martinsons del är leveranserna de senaste i en lång rad av skolbyggnader.

– En trästomme ger goda förutsättningar för att det ska bli en riktigt bra byggnad. Vi bygger för barnen och deras framtid och då får träets låga klimatpåverkan ytterligare en viktig dimension, säger Marie Kauma, Key Account Manager på Martinsons.

Förskolorna har utformats med sex avdelningar över två plan, med stomme i KL-trä och limträ som objektsanpassats och tillverkas enligt beställarens krav på byggnaden.

– Trä har för oss blivit ett naturligt materialval i alla byggprojekt där det är genomförbart, berättar Fredrik Nilsson, fastighetschef vid Skellefteå kommun.

Annons

– Det är en viktig komponent för att minska belastningen på miljön. Vi bygger med hög kvalitet för dagens och morgondagens hyresgäster och att det är en lokal leverantör är vi extra tacksamma för, fortsätter han i pressmeddelandet.

Lokalerna kommer att ha en öppen planlösning med en hel del synligt trä och där träets alla egenskaper kommer till sin rätt, i form av en trevligare arbetsmiljö.

– Det finns forskning inom social hållbarhet som visar på att man faktiskt mår bättre i lokaler med synligt trä. Det bidrar till en tryggare och lugnare miljö, säger Marie.

Annons

Martinsons skriver att efterfrågan på träbyggande i offentliga miljöer har ökat.

– Här har inte minst Skellefteå en historia av att ligga i framkant. Genom att jobba utifrån ett koncept med i stort sett identiska stomlösningar bidrar de också till snabba byggprocesser med bra totalekonomi, berättar Marie i pressmeddelandet.

De nya förskolorna blir i Bergsbyn samt på Brännan med leverans i februari och maj.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Martinsons
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons