Annons
Arkivbild: Jonas Nilsson

Längre begränsningar inom kultur och fritid: ”Inte samhällsviktig verksamhet”

NYHETER Skellefteå kommuns kultur- och fritidsverksamheter kommer att ha fortsatt begränsat öppethållande med tanke på den ökade smittspridningen i kommunen som råder. Initialt fram till den 6 januari 2021, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

Under vecka 48 hade Skellefteå det största antalet smittade fall av covid-19 sedan pandemins början. Det var också bland den högsta smittspridningen i landet. Region Västerbotten gör bedömningen att det här kan hålla på i ytterligare några veckor.

För att minska smittspridningen i kommunen har ordförandena inom fritidsnämnden och kulturnämnden tagit ett gemensamt beslut om att förlänga begränsningarna av öppethållande av bibliotek, kulturinrättningar, kulturskolan, idrottshallar, badhus samt stängning av fritidsgårdar. Detta gäller initialt till och med den 6 januari nästa år.

De nuvarande lokala allmänna restriktionerna sträcker sig till den 13 december.

Ingrid Thylin, kultur- och fritidschef i Skellefteå, berättar i pressmeddelandet att personalsituationen är ansträngd i den kommunala skol- och omsorgsverksamheten.

Annons

– Och kultur- och fritidsförvaltningen bedriver inte en lagstadgad, samhällsviktig verksamhet med undantag av viss biblioteksverksamhet. Det innebär att vår personal kan behöva hjälpa till i andra verksamheter och förvaltningar, fortsätter hon.

Skulle situationen förbättras och de allmänna restriktionerna lättas upp, så kommer verksamheterna enligt kommunen att gradvis börja återgå till sin normala drift.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons