Annons
Baserat på pressmeddelande
En kanaltork. Pressbild: Valutec

Skellefteföretag levererar till tyskt jätteprojekt: ”Ett kvitto på att våra lösningar är i framkant”

NÄRINGSLIV I tyska Messkirch byggs ett nytt sågverk, för en årlig kapacitet på 100 000 kubikmeter sågade trävaror samt 100 000 kubik KL-trä. Virkestorkningen kommer att hanteras av fyra OTC-kanaltorkar från Valutec, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons

Det tyska företaget Best wood schneider investerar cirka 80 miljoner euro i det nya sågverket. Andreas Schilling är teknisk projektledare med ansvar för byggprojektet.

– Vi sökte en torkleverantör som kunde erbjuda virkestorkar med hög kapacitet, samtidigt som de kräver minimalt underhåll och Valutec kunde erbjuda den bästa lösningen. De har också lång erfarenhet av kanaltorkar och goda referenser att visa upp i Tyskland. Därför föll valet på dem, berättar han i pressmeddelandet.

Sågverket uppges bli ett av Europas modernaste när det står färdigt. Bland annat ska traverslösningar mellan timmermatningen och justerverket ersätta truckarna.

– Att få förtroendet i den här satsningen är ett kvitto på att våra lösningar är i utvecklingens framkant, säger Robert Larsson, vd på Skellefteföretaget Valutec.

Annons

Virkestorkarna byggs i rostfritt stål och är utrustade med Valutecs senaste styrsystem Valmatics 4.0. Företaget skriver att det är marknadens enda system där inbyggd simulatorteknik används för att optimera torkprocesser för alla typer av virkestorkar.

Montaget av Valutecs OTC-kanaler kommer att inledas under sommaren 2021.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Valutec
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons