Annons
Kristoffer Hedenström, trafikchef på Skellefteå buss. Foto: Daniel Eriksson / Skellefteå buss

Skellefteå buss har ställts inför vinterns första utmaningar – och fler väntar: ”Allting kan hända”

NYHETER Vinterföret är här och med det kommer utmaningar för Skellefteå buss. Trafikchefen berättar hur de tänker inför vintern.

Annons

På måndagsmorgonen har det varit en del störningar i skoltrafiken i kommunens ytterområden. Kristoffer Hedenström, trafikchef på Skellefteå buss, berättar att den nedsatta framkomligheten på vägarna i Lövånger-området orsakade lite förseningar.

– Det handlar ju om att chaufförerna sätter säkerheten i första rummet, säger han.

– Sedan är det alltid ett bekymmer att nå ut med information till vårdnadshavare, som kanske har barn ståendes utmed vägen och så kommer det ingen buss. Vi jobbar med kommun och skola för att förbättra det här. Vi vill kunna nå dem snabbare.

Vintervädret innebär alltid utmaningar och Kristoffer uppmanar regelbundna åkare att hålla ett öga på Tabussen.nu och Skellefteå buss hemsida för uppdateringar.

– Där försöker vi få ut information om linjetrafik så snabbt som möjligt, säger han.

Annons

Hur är läget i busstrafiken nu efter lunch?

– Det känns stabilt. Det har slutat snöa och snöröjningen hinner ikapp allt eftersom. Sedan är det så med den här årstiden, förutsättningarna ändras från dag till dag.

Den rådande situationen med covid-19 kan i värsta fall även ställa till det i vinter.

– Vi har faktiskt en historiskt låg sjukfrånvaro nu, men allting kan hända. Vi har bra samarbete med entreprenörer på orterna och kan ta in extern hjälp om det behövs.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons