Annons
Misstaget har lett till mycket oro hos barnens föräldrar. Foto: Pexels

Lex Maria: Råkade sticka hål på urinblåsan – barn opererades akut

NYHETER Ett misstag på operationsbordet har anmälts till Ivo.

Annons

Den unga patienten opererades för hydrocefalus (vattenskalle) när misstaget skedde.

En shunt sattes in under operationen för att leda bort hjärnvätska via en slang till buken, men då perforerades barnets urinblåsa. Det upptäcktes när operationssåret började läcka. En ultraljudsundersökning gjordes och barnet opererades akut.

Barnet behövde sedan genomgå ytterligare en operation för att sätta in en ny shunt.

Region Västerbotten skriver att misstaget har lett till förlängd vårdtid, högre vårdnivå och mycket oro hos barnens föräldrar. Regionen har utrett fallet, tagit fram åtgärder för att minska risken för upprepning och anmält ärendet till Ivo enligt lex Maria.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons