Annons

Strulet med trygghetslarmen: Tekniker har hittat trolig felkälla

NYHETER Trygghetslarmen i kommunen fortsätter att strula.

Annons

På fredagsförmiddagen meddelar Skellefteå kommun att larmleverantören har stora driftstörningar i sitt system. Just nu går det inte att säga när det kommer att vara löst.

Områdena som berörs är Norra Bergsbyn, Boliden, Boviken, Bureå, Burträsk, Bygdsiljum, Byske, Ersmark, Fällfors, Jörn, Kusmark, Kåge, Lövånger, Ostvik, Skellefteå, Skelleftehamn, Södra Bergsbyn, Tjärn, Tuvan, Ursviken, Vitberget och Örviken.

De som känner sig otrygga och är i behov av stöd uppmanas i första hand kontakta en närstående. De kan även ringa kommunens kundtjänst eller sin hemtjänstgrupp.

Uppdatering, fredag 17.14:

Nu fungerar trygghetslarmen igen, meddelar Skellefteå kommun.

Det kan bli långa svarstider under helgen. Det är inte alltid taluppkoppling kopplas på, men enligt kommunen ska samtliga larm komma in och hanteras av larmcentralen.

Annons

Uppdatering, tisdag 08.35:

Det råder fortfarande störningar med trygghetslarm inom hemtjänsten.

På måndagskvällen meddelade kommunen att leverantören har fördröjda svarstider. Larmen ska gå fram och registreras, men återkoppling till den som larmat dröjer.

”De jobbar för att lösa störningen”, skriver Skellefteå kommun.

Annons

Uppdatering, onsdag 15.36:

Skellefteå kommuns tekniker jobbar tillsammans med leverantören och uppges ha hittat en trolig felkälla. Personer som upplever att trygghetslarmet inte fungerar som det ska kan ringa direkt till larmcentralen på telefonnummer 019-555 46 26.

”Uppstår en akut situation ska du alltid ringa 112”, skriver Skellefteå kommun.

Artikeln uppdateras när mer information finns.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons