Annons
Baserat på pressmeddelande
Det är fritidsnämnden som står bakom beslutet. Foto: Pexels

Beslut taget: Skellefteå kommun sänker taxor för sex elitföreningar

SPORT Skellefteå kommuns elitföreningar inom fotboll och ishockey får sänkta matchtaxor från den 15 mars till den 31 december, på grund av covid-19. Det har fritidsnämnden beslutat. Föreningarna kommer endast att betala 25 procent av normal matchtaxa, skriver Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

Annons

Många föreningar har drabbats hårt ekonomiskt eftersom de inte kunnat ha någon publik på sina matcher. På detta sätt har de missat intäkter både när det gäller inträden och fikaförsäljning på grund av restriktionerna i samband med covid-19.

Skellefteå kommun har tittat på föreningar som är förbundsserier i fotboll och SHL/CHL. De föreningar som berörs av denna sänkning av matchtaxan är:

Fotboll

• Morön BK – dam- och herrlag
• Sunnanå SK – dam- och herrlag
• Skellefteå FF – herrlaget
• Kågedalen AIF – damlaget
• Myckle IK – damlaget

Ishockey

• Skellefteå AIK – herrlaget

Om Folkhälsomyndighetens beslut gällande folksamlingar på maximalt 50 personer kvarstår kommer nämnden att göra en utredning om vilka idrotter som drabbats.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons