Annons

19 bötfällda i Skellefteå med omnejd – och viltolycka i Rentjärn

NYHETER Polisen rapporterar dels om ett stort antal bötfällda förare på tisdagen, dels om en viltolycka tidigt på onsdagen.

Annons

Under tisdagen genomfördes en rad trafikkontroller i Skellefteå med omnejd. Enligt polisens kommunikatör Åsa Mjörndal resulterade det i 19 utfärdade ordningsböter.

Förarna bötfälldes bland annat för att inte ha använt bilbälte, otillåten användning av mobiltelefoner under färden samt hastighetsöverträdelser. Därutöver har polisen gjort flygande besiktningar på åtta fordon och brister konstaterades i samtliga fall.

Vid fem-tiden på onsdagsmorgonen anmäldes en viltolycka till polisen. En förare i Rentjärn, Malå kommun, ska ha kolliderat med en älg utan att komma till skada. Eftersöksjägare har tillkallats för att spåra och kontrollera älgen, som försvann.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons