Annons
Nu har Tisdagsträffen anordnats i 23 år. Foto: Privat

1,8 miljoner till föreningar genom ihärdigt fikande – om inte mer: ”Jag har nog räknat lite lågt”

NYHETER Årets säsong är över. Den motorburna Tisdagsträffen har nu anordnats i 23 år och grundaren Anders Asplund berättar att de hittills har fikat ihop 1,8 miljoner kronor till föreningslivet.

Annons

Från slutet av maj till början av september strålar motorcykelentusiasterna samman på tisdagar. Vart färden sedan bär vet inte deltagarna, bara att det väntas fika vid målet. Många får uppleva byar som de kanske inte haft anledning att besöka tidigare.

– Det har jag hört folk säga, att man ska åka Tisdagsträffen för då får man verkligen uppleva Skellefteå kommun, berättar grundaren Anders Asplund, som bor i Boviken.

Tisdagsträffens grundare Anders Asplund. Foto: Privat

De allra första åren besökte de sommarkaféer, men nu är det nästan uteslutande icke-kommersiella tillställningar på mindre orter som gäller. Det kan exempelvis vara en byaförening eller idrottsförening som hör av sig till Anders med en inbjudan.

– Alla som fikar betalar 50 kronor och i snitt är vi omkring 100 personer, säger han.

Annons

Anders beräknar att de har fikat ihop 1,8 miljoner kronor genom åren, eller mer.

– Jag har nog räknat lite lågt, men någonstans där är det, berättar han.

Han har satt ett mål om att nå 2 miljoner kronor, sedan får han se vad som händer. Alla på två eller tre hjul välkomnas att delta när Tisdagsträffen drar igång igen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons