Annons

Villabrand på Norrböle i Skellefteå: Startade i bastu – två till sjukhus

NYHETER Två personer har förts till sjukhus efter en brand i en villa på Norrböle i Skellefteå. Branden ska ha startat i en bastu.

Annons

SOS larmades om branden vid 10-tiden på måndagsförmiddagen. En operatör vid SOS Alarm berättar att räddningstjänsten är på plats med flera enheter. Enligt uppgift från räddningstjänsten på plats ska det inte finnas någon boende kar i huset.

– Men två ambulanser har tagit med sig personer därifrån, säger SOS-operatören.

Enligt henne ska branden ha starta i ett bastuaggregat i källaren, fått spridning och orsakat kraftig rökutveckling. Räddningstjänsten fortsätter jobba på platsen.

Uppdatering, 10.51:

Räddningstjänstens Daniel Andersson berättar att branden är släckt. De jobbar nu med efterkontroller i huset, sedan kommer räddningstjänsten att vädra ut rök.

– Jag gissar att vi kommer vara kvar på platsen i ungefär en timme till.

Annons

Branden spred sig från källaren till entréplan. Röken har spridit sig genom hela huset. De två personerna som togs omhand av ambulanspersonal har båda andats rök.

Uppdatering, 11.22:

Johanna Sehlstedt-Lindgren, sjukvårdsledare vid ambulansen i Skellefteå, bekräftar att personerna som togs omhand har andats in rök. De tros inte ha skadats allvarligt.

– De fördes till sjukhus för kontroll, säger Johanna Sehlstedt-Lindgren.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons