Annons
Baserat på pressmeddelande
  • Robert Dahlgren. Pressbild: Cupra Sverige
  • Robert Dahlgren. Pressbild: Cupra Sverige

Robert Dahlgren inför helgens STCC på hemmaplan: ”Teamet preppade till max”

SPORT Regerande mästaren och Cupra-föraren Robert Dahlgren tävlar på hemmaplan i helgen. Alla i teamet är laddade och Mikaela Åhlin-Kottulinsky är redo för pallplats i sin Cupra Leon Competición. Det skriver Cupra Sverige i ett pressmeddelande.

Annons

Nya Cupra Leon Competición gjorde Skandinavisk tävlingspremiär med PWR Racing på Karlskoga Motorstadion för snart två veckor sedan. Teamet tog då en seger med den nya bilen. Nu fortsätter jakten på SM-guldet på Skellefteå Drive Center Arena – den regerande mästaren och Skelleftebon Robert Dahlgrens hemmabana.

– Det är en speciell känsla att tävla på hemmaplan. Förra året var det premiär på nybyggda Skellefteå Drive Center Arena och vi fick med oss en seger i bagaget.

– Det var en härlig känsla att knyta ihop säcken i första försöket på hemmaplan. Nu kommer vi med en helt ny bil och har en ny utmaning framför oss. Alla i teamet är preppade till max för att upprepa fjolårets bedrift, fortsätter Robert Dahlgren.

Ska slåss om pallplatser

Cubra Sverige skriver att Roberts Dahlgrens teamkamrat Mikaela Åhlin-Kottulinsky fulländade teamets triumf när hon slutade tvåa i ett av racen i Skellefteå förra året.

Annons

Nu har hon en tuff premiärhelg i bagaget – men också stor beslutsamhet.

– Jag hade en svår inledning på säsongen under förra tävlingshelgen i Karlskoga. Kvalet var bra och nya Cupran är riktigt snabb, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

– Men vi fick inte med oss de resultat vi vill ha i racen. Vi har jobbat hårt för att komma tillrätta inför tävlingen i Skellefteå och alla hos PWR Racing gör ett fantastiskt jobb. Nu är jag laddad att komma ut på banan igen och slåss om pallplatser.

Genomförs utan publik

Hela deltävlingen går av stapeln i morgon lördag. Det blir ett fullpackat schema för alla deltagande förare och team, ett riktigt test av arbetskapacitet och laganda.

Annons

Förra året lockade deltävlingen en bra bit över 16 000 åskådare, men i år genomförs den utan publik på grund av pandemin. Fans kan istället följa de tre racen här.

Fakta: Lördagens tidsschema

  • Klockan 09.30 – Fri träning 1.
  • Klockan 10.40 – Fri träning 2.
  • Klockan 13.00 – Kval 1.
  • Klockan 13.25 – Kval 2.
  • Klockan 14.45 – Race 1.
  • Klockan 16.45 – Race 2.
  • Klockan 18.15 – Race 3.

Källa: Cupra Sverige

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Cupra Sverige
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons