Annons
Tävlingen har anpassats för allas säkerhet, berättar Christoffer Segerstedt-Stenlund. Foto: Skellefteå Kanotklubb

Laddar inför helgens historiska SM i Ursviken: ”Det är mycket nerver”

SPORT I helgen smäller det. För första gången någonsin ska de svenska mästarna i kanotpolo koras vid Kanotudden i Ursviken.

Annons

Den första matchen i kanotpolo-SM drar igång klockan 09.30 på lördagen. Skellefteå Kanotklubb arrangerar mästerskapet för första gången och medlemmarna jobbat länge med förberedelserna. Klubben har bland annat köpt in nya mål från Danmark.

– Vi har uppgraderat vår anläggning. Det är kul att vi höjer standarden, det vi kommer såklart att ha kvar efter SM också, säger Christoffer Segerstedt-Stenlund.

Med de speciella förutsättningarna som råder har klubben såklart fått tänkta till.

Mästerskapet spelas utan publik, men de som vill kommer fortfarande kunna följa tävlingarna live här. Deltagarna kommer inte byta om i omklädningsrum och utanför tävlingarna ska klubbarna tilldelas ett specifikt område att uppehålla sig inom.

Annons

– Det finns också fler bryggor att gå i och ur vattnet ifrån. Tävlingen har anpassats för allas säkerhet utifrån Svenska kanotförbundets riktlinjer, berättar Christoffer.

”Goda chanser i alla tre lagen”

För att undvika att alltför många samlas vid samma tidpunkt sträcker sig tävlingen över två dagar. På lördag tävlar dam- och herrlagen, medan juniorlagen gör upp på söndag. Semifinaler och finaler kommer att avgöras på eftermiddagar och aftnar.

Mer information, exempelvis om spelschema och laguppställningar, finns här.

Vad tror du om Skellefteås chanser i helgen?

– Det är svårt att säga, men jag tror egentligen att vi har goda chanser i alla tre lagen. Vi har ett duktigt damlag, både med lovande nya spelare och mer erfarna. Det är egentligen likadant i herrlaget, berättar Christoffer, som själv tävlar för herrarna.

Annons

Han förklarar att det är många av ungdomarna som gör sitt första SM.

– Det är mycket nerver inför något sånt här, men de kommer att stå emot bra.

I slutet av juni vandaliserades ett av de sprillans nya kanotpolomålen. Klubben har fått arbeta för att återställa målet igen. Mer om händelsen finns att läsa här nedanför.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons