Annons
Foto: Skellefteå Kanotklubb

Sprillans nya målet vandaliserat – ordföranden: ”Skulle kunna bli ett riktigt olyckstillbud”

NYHETER I går möttes Skellefteå Kanotklubb av en tråkig syn. Ett av de sprillans nya kanotpolomålen har vandaliserats.

Annons

Skadegörelsen tros ha inträffat under natten till söndag. Anders Danielsson, ordförande i Skellefteå Kanotklubb, berättar att upptäckten gjordes när de kom för att sätta de nya målen i vattnet. De har nyss levererats till Ursviken från Danmark.

– Vi skulle sätta ut målen inför kanotpolo-SM som vi ska arrangera i augusti.

Ett av målen hade då kastats i vattnet. Ramen har tagit skada och flytblock har slitits loss. Klubben har tvingats avsätta ganska mycket tid för att få upp allting och laga det som gått. Vid 14-tiden på måndagen hade alla delar ännu inte kommit till rätta.

– Ett av flytblocken är fortfarande borta, berättar Anders Danielsson.

Annons

Vad kostar det här er rent ekonomiskt?

– Vi får se om vi hittar igen grejerna. Flytblocken kostar 1 500 kronor ungefär, sedan blir det en del arbetstimmar också. Målen kostar 15 000 kronor nya, säger han.

Ordföranden tycker att allt det här känns väldigt tråkigt. Han berättar att de försöker hålla det så trevligt som möjligt nere på kanotudden, för alla som vill göra ett besök.

– Dessutom kan de faktiskt fastna i näten om de håller på med målen. Det skulle kunna bli ett riktigt olyckstillbud, säger Anders Danielsson.

Uppdatering, 15.32:

Ordföranden meddelar nu att flytblocket har hittats.

– Vi hittade pontonen efter en bra insats av Aron som paddlade runt ett bra tag. Tyvärr har ställningen skadats och vi behöver försöka räta till den, skriver han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons