Annons

Efter stor sökinsats: Försvunne mannen i Jörn har hittats avliden

NYHETER Mannen i 70-årsåldern som försvann från ett boende i Jörn på söndagen hittades avliden i närområdet på tisdagen.

Annons

Mannen sågs senast på boendet klockan 12.45 på söndagen. Enligt uppgift till polisen har han Alzheimers sjukdom, och har lämnat sin rullator och sin syrgas på boendet.

Senare på söndagseftermiddagen gick polisen ut med signalement och en vädjan om iakttagelser från allmänheten. Enligt polisen vakthavande befäl Markus Karlsson ska mannen vara i behov av regelbunden medicinering, därav polisens önskan om stöd.

Kontrollera uthus och förråd

Klockan 08.00 på måndagen hade mannen ännu inte hittats. Allmänheten i Jörn uppmanas att öppna och kontrollera sina låsta förråd och uthus med mera. På grund av mannens sjukdomsbild kan han eventuellt ha försökt gömma sig, skriver polisen.

Polisen fortsätter även vädja om iakttagelser från allmänheten. Det går att lämna uppgifter till polisen via telefonnummer 114 14. Vid en akut situation – ring 112.

Uppdatering, måndag 11.59:

Polisens kommunikatör Marie Andersson skriver vid klockan 09.50 att sökinsatsen fortsätter, och att de bland annat tar hjälp av drönare, hund och helikopter.

– Fjällräddare är också på väg till området för att delta i sökandet, skriver hon.

Uppdatering, måndag 13.46:

Klockan 13.40 hade den försvunne mannen ännu inte kommit till rätta.

Polisen uppmanar återigen personer som har gjort iakttagelser att höra av sig via nummer 114 14. Även de som exempelvis har erbjudit skjuts till en man i området.

Uppdatering, måndag 17.36:

Det finns uppgifter om att mannen varit synlig i Skellefteå under måndag förmiddag.

– Kontakta polisen via 11414 om ni har några iakttagelser, skriver polisen.

Uppdatering, tisdag 10.15:

Mannen har hittats avliden i närområdet, enligt polisen. Anhöriga har underrättats.

I nuläget finns det ingen misstanke om brott.

Magnus Lindkvist
Jonas Nilsson
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons