Annons
Foto: Pixabay

Klubben anordnar konserter även i sommar – med speciellt upplägg

MUSIK Jazzklubben Boston kommer att arrangera spelningar i sommar, men den rådande situationen kräver vissa uppoffringar.

Annons

Det är efter moget övervägande som klubben beslutar att genomföra konserter, förklarar ordförande Mats Åkerström i ett pressmeddelande. I snitt brukar de ha 100 betalande besökare per spelning, men nu går det inte att ha fler än 50 åt gången.

– Ekonomiskt en katastrof men det finns en lösning. Det hela bygger på att alla, både artisten, jazzklubben och publiken får offra sig lite, skriver Mats Åkerström.

Jazzklubben tänker testa att dela konserter i två set, med en lång paus mellan varje. Tanken är att publiken som ser första set, max 50 personer, ska gå hem i pausen. Klubben tänker sedan släppa in ny publik inför andra set, max 50 personer även då.

– Det betyder att artisten får lite längre arbetsdag men sitt vanliga gage, publiken får lite kortare konsert för sin entré och jazzklubben får in entrépengar för 100 personer.

Annons

Kan få en fortsättning

Entréavgiften ska bli lite billigare än tidigare. Mats Åkerström berättar att det nya upplägget kommer att testas i samband med en utomhuskonsert vid Kurjoviken i Skelleftehamn den 23 juli, då Claes Jansson och Jonas Knutsson kommer på besök.

– Fungerar det bra kommer vi att tillämpa det även när hösten börjar och Frida Öhrn besöker oss. Då blir det inomhus på Nordanåteatern, där platsbokningen görs så att alla sitter på lämpligt avstånd från varandra, skriver ordförande Mats Åkerström.

Jazzklubben Boston har sommarprogrammet färdigt. Det går att hitta här.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons