Annons
"Det ska vara lagoma mängder", säger polisen Lars Persson. Foto: Pixabay

Så jobbar Skelleftepolisen i helgen: ”För mycket alkohol brukar generellt vara obra”

NYHETER Hos polisen i Skellefteå är förhoppningarna goda för att midsommarfirandet inte ska medföra alltför mycket problem.

Annons

Polisen Lars Persson är gruppchef vid ingripandeverksamheten (IGV) i Skellefteå. Det är ingenting större som oroar dem inför helgen, förklarar han. De senaste åren har midsommarfirandet förflutit förhållandevis väl, även om det har varit en del stök.

– När det är mycket alkohol inblandat så kan vi bli inkopplade i olika sammanhang. För mycket alkohol brukar generellt vara obra. Det är ofta det som leder till bråk och handgemäng, ibland inom familjen och ibland utanför, säger Lars Persson.

– Jag är inte absolutist, men det ska vara lagoma mängder, fortsätter han.

Annons

Polisen tar fortfarande höjd för att kunna ingripa i den mån som behövs.

– Vi kommer att ha en något förstärkt förmåga nu, säger Lars Persson.

Genomför kontroller i trafiken

Det rådande läget gör att polisen inte behöver jobba på samma sätt för att säkerställa ordning och säkerhet vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster. En målsättning är att hålla noga koll på trafiken i år, berättar IGV-gruppchefen.

Polisen har tidigare gått ut med råd och uppmaningar till trafikanter inför helgen.

Annons

Att man ska vara nykter bakom ratten är en självklarhet, säger Lars Persson.

– Det är också bra att undvika stress, att följa hastighetsgränserna och hålla avstånd till bilen framför. Vi tittar bland annat också på mobilpratande, berättar han.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons