Annons
Foto: Pressbild

Beskedet: Brännbollsyran i Umeå byter datum igen: ”Är otroligt sorgligt”

NYHETER Umeå-festivalen tvingas skjuta upp festivalen till nästa år.

Annons

Tidigare i år meddelade Brännbollsyran att de flyttade fram sin festival från maj till september. Nu står det dock klart att de tvingas skjuta upp festivalen ytterligare.

Det nya datumet blir 3-5 juni 2021.

– Det är otroligt sorgligt att behöva konstatera att Brännbollsyran inte kommer arrangeras i år för första gången sedan starten 1974. Vi väljer dock att knyta näven i fickan och blicka framåt mot 2021 istället, säger David Arkhult, Festivalgeneral i ett pressmeddelande.

Annons

Gällande line up så har världsstjärnan Martin Garrix meddelat att han kan komma nästa år, men vilka övriga artister som kommer ska presenteras inom kort.

– Många frågar hur man i detta läge på bästa sätt kan stötta Brännbollsyran och svaret är enkelt: Börja tagga inför Brännbollsyran 2021! Tillsammans gör vi nästa års festival till den bästa helgen någonsin, säger David.

Festivalens första år på nya festivalområdet Hedlunda i Umeå kommer därmed att ha premiär 2021 istället. Cupen kommer arrangeras på Mariehemsängarna. Köpta biljetter gäller till det framflyttade datumet.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons