Annons
Foto: Ludwig Eriksson

Trästockfestivalen i Skellefteå inställd: ”Ett riktigt sorgligt besked”

NÖJE Den stora gratisfestivalen på Nordanå blir inställd i sommar.

Annons

Förra veckan tog Trästockfestivalens Kugghjul, som driver och planerar festivalen, beslutet om att ställa in sommarens tillställning.

– Vi har väntat med att släppa artister, sommarens tänkta nyheter och festivalpepp, under en mars- och aprilmånad som bara varit en lång väntan på positiva nyheter. Positiva nyheter i form av att publika evenemang skulle lättas eller få ett slutdatum, skriver arrangörerna och fortsätter:

– Det finns tyvärr i nuläget bara spekulationer om när spridningen av Covid-19 kommer att ebba ut och allting tyder på att smittspridningen i Västerbotten är långt ifrån över på ett tag. Ett osäkert läge skapar en väldigt osäker arbetssituation för Trästockfestivalens enda anställda och de ideellt engagerade. Varför det varit hög tid att fatta detta beslut.

Annons

I pressmeddelandet beskriver arrangörsgruppen att de känner sig besvikna och uppgivna men även tacksamma och hoppfulla.

Nytt event 2020?

De öppnar även för att, om möjligt, arrangera event innan nästa sommar.

– Det kommer en tid efter detta när vi får möjligheten att välkomna er igen. Har vi riktigt tur så faller idéer och lösningar på plats som innebär att det inte dröjer ända till nästa sommar. Kraften bakom kulisserna i kulturevenemang som byggs på ideell basis är gigantisk. Kanske om möjligt större än en ekonomisk drivkraft, skriver de.

Trästockfestivalen skulle ha arrangerats den 17-18 juli 2020. Nytt datum för nästa år är satt till 16-17 juli 2021.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons