Annons
Baserat på pressmeddelande
Bernt-Ove Andersson och Per Jonsson. Foto: Pressbild

Företag från Byske gör rekordaffär i Finland: ”Är enormt stolt över vår organisation”

NÄRINGSLIV Renholmen AB ska leverera två råsorteringar till den största sågverksinvesteringen i finsk historia, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons

Anläggningen i Finland som Renholmen AB ska leverera till blir det största sågverket i Norden med en produktionskapacitet på 750 000 kubikmeter sågad trävara per år. Från Renholmen kommer 230 maskiner att fylla den 300 meter långa råsorteringsbyggnaden.

Den aktuella affären är Renholmens största affär genom tiderna – och tillsammans med flera andra större ordrar har orderingången under det första kvartalet nått över 400 miljoner kronor.

–  Den här affären är ytterligare ett bevis på att vi är en världsledande aktör vad gäller virkes- hanteringsutrustning och jag är enormt stolt över vår organisation, säger Per Jonsson, vd på Renholmen AB, i ett pressmeddelande.

Annons

Över 600 miljoner

2019 omsatte Renholmen AB 165 miljoner kronor, vilket då var den bästa omsättningen företaget någonsin haft.

Affärerna har fortsatt gått bra och under de första månaderna av 2020 lyckades företaget ta hem fyra stora affärer och ett flertal mindre. Renholmen gör därför ett historiskt första kvartal med ett ordervärde på pågående projekt på över 600 miljoner kronor.

– I stenhård konkurrens med världsledande aktörer tar vi hem projekt efter projekt. Vi har en flexibel organisation vilket gör att vi växlar upp kapaciteten när vi tar på oss stora ordrar, säger Per Jonsson i pressmeddelandet.

Fler arbetstillfällen

De stora affärerna innebär att företaget måste bygga vidare på sin organisation och anställer därför kontinuerligt ny kompetens. Renholmens personal kommer huvudsakligen från norra Västerbotten men även södra Norrbotten.

Annons

Företaget har ingen egen tillverkning utan lägger ut tillverkningen främst i Norr- och Västerbotten. Enbart den senaste finska ordern kommer att generera över 55 000 timmar av tillverkning till underleverantörer.

– Vi ser fortfarande inget slut på orderingången. Trots att vi har en stor orderstock kan vi fortsätta att serva marknaden, så absolut inga dörrar är stängda, säger Bernt-Ove Andersson, marknadschef på Renholmen AB.

Renholmen AB har i dag 43 anställda och med start nästa vecka även tio konsulter. I år har företaget nyanställt tre personer.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Renholmen AB.
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons