Annons
"Vi har verkligen jagat folk och försökt göra allting vi kan", berättar Anna Lindqvist.

Flera intressenter vill ta över konkursade kaféet: ”Hoppas till gudarna att det blir någonting”

NÄRINGSLIV Ingenting är klart, men det ska finnas flera som vill fortsätta driva verksamhet i den tidigare Coffee & More-lokalen.

Annons

För ett tag sedan meddelade Anna Lindqvist och Thomas Boström, som haft Coffee & More i centrum, att det inte var möjligt för dem att fortsätta med kaféet.

De öppnade i augusti och hann inte bygga upp en tillräckligt stor ekonomisk buffert för att klara den förkrossande smällen som pandemin innebär för många.

Men ni var uppskattade under tiden som ni hann hålla öppet?

– Ja men gud, vi hade helt galet mycket folk. Första 4-5 månaderna var vi helt matta. På lördagarna jobbade vi 7-8 stycken bara för att mäkta med, berättar Anna.

Vi hade helt galet mycket folk.

Konkursen blev ett faktum och hon har fått skrinlägga sin dröm – tills vidare i alla fall.

– Det är genuint väldigt tråkigt, men jag tycker att deras beslut var korrekt i den stunden, säger konkursförvaltaren Simon Engman vid Advokatbyrån Kaiding.

Annons

Vi har hört att det i alla fall kan finnas en intressent som vill ta över?

– Glädjande nog finns det flera intressenter som vill ha en fortsatt verksamhet i lokalen. Mycket tack vare ett gediget arbete från Thomas och Anna, som värnar så starkt om att verksamheten ska kunna leva vidare i någon form, berättar han.

Vi vill verkligen det.

Ingenting är klart ännu, men Anna bekräftar entusiastiskt att flera har visat intresse.

– Man tror nästan inte att det är sant. Det känns helt otroligt, man hoppas till gudarna att det blir någonting av det. Förhandlingar pågår fortfarande, säger hon.

Annons

Anna önskar att lokalen vid torget ska fortsätta användas som kafé, eller kanske som restaurang. Hon tycker att ett kontor eller liknande skulle kännas tråkigt där.

– Vi har verkligen jagat folk och försökt göra allting vi kan för att någon ska kunna ta över allting. Vi vill verkligen det, för lokalen är superfin, säger hon.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons