Annons
Bland annat sätts en gräns för tillåtna besökare på Klubb V i Skellefteå.

Tvingas agera i sviterna av coronaviruset – konserter flyttas och gräns för besökare införs

CORONAVIRUSET Flera arrangörer och verksamheter påverkas när beredskapen mot viruset höjs. Sofia Andersson Lundberg och For Events jobbar nu med att flytta alla turnéer i norra Sverige under den närmaste tiden. Samtidigt meddelar Verandan att de begränsar antalet besökare på nattklubben.

Annons

I enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendation har regeringen förbjudit allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 500 personer. Det gäller tills vidare och den som bryter mot förbudet kan straffas med böter eller fängelse.

I sviterna av coronavirusets framfart har bland annat Region Västerbotten beslutat att stänga av personal som vistats i riskområden och infört restriktioner för tjänsteresor.

USA har stoppat inresor från stora delar av Europa, helgens retromarknad i Skelleftehamn har ställts in och kvällens Skellefteå AIK-match mot Luleå ska spelas med tomma läktare.

”Vi får alla kämpa”

På torsdagen meddelade For Events att de jobbar med att flytta om planerade spelningar av artister som Petter, Sissela Kyle och Miss Li. Det är redan klart att Molly Sandéns planerade konsert den 17 mars ska flyttas, mer information om det ska tillkännages framöver.

– Viktigast är att alla hjälps åt och gör det man kan för att minska och så småningom stoppa spridningen. Allt annat blir sekundärt. Vi får alla kämpa och hjälpas åt, skriver Sofia Andersson Lundberg.

Molly Sanden. Foto: Pressbild

Eric Gadds spelning på Nordanåteatern i början av april ska genomföras som vanligt så länge inte nya besked kommer från regeringshåll, då publikkapaciteten är under 500 personer.

Sofia Andersson Lundberg skriver att läget är kritiskt för alla nu.

– Inte minst sjukvården och alla drabbade. Hälsomässigt, smittmässigt är det helt ny mark för hela världen. Och så klart även väldigt tungt ekonomiskt för inte minst vår bransch, där de flesta är egna företagare och frilansare.

Sofia är säker på att hela branschen kommer att ställa sig bakom besluten som tas. Hon poängterar att ingenting är viktigare än liv och hälsa när allt kommer omkring.

Antal gäster begränsas

Från och med i dag kommer inte fler än 500 personer att släppas in på Verandans nattklubb. I övrigt tänker Klubb V hålla öppet som vanligt, i väntan på nya direktiv från regeringen.

På nattklubben Rustique  ställs helgens nattklubbskvällar in.

– Detta pga risken för spridningen av Coronaviruset och säkerheten för såväl gäster, personal & anhöriga. Detta är en sjukdom som kanske inte direkt påverkar dig men kan påverka din omgivning mycket, skriver de på sin Facebooksida och fortsätter:

– Varför vi väljer att just stänga nattklubben är för att detta är en speciellt utsatt miljö och med tanke på osäkerheten som råder kring denna sjukdom så väljer vi därför att ligga lågt denna helg.

Teatern fortsätter som vanligt

På Västerbottensteatern har de tagit beslut om att deras föreställningar ska spelas som planerat.

– Västerbottensteatern följer Regeringens beslut gällande förbud mot sammankomster för fler än 500 personer. Vår spelsal rymmer 120 personer och berörs i dagsläget inte av detta beslut. Verksamhet på övriga mindre scener påverkas inte heller i nuläget, skriver de i ett pressmeddelande.

Jonas Nilsson
Magnus Lindkvist

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons