Annons
Från vänster: Camilla, Marie och Sarah vid Ingmar Inredning, Mattias vid Ljusexperten, Julia vid mStore, Madde och Gun vid Berlins samt Cecilia, Lisa och Clara vid Fotvizon.

Centrumbutiker ställer upp för varandra i ödesdigra tider: ”Hoppas starta en kedjereaktion”

NÄRINGSLIV Centrumbutiker går samman och uppmanar allmänheten att inte låta sig förlamas av rädsla för coronaviruset.

Annons

Initiativtagaren Marie Andersson, Ingmar Inredning, berättar att hon är orolig för butikernas överlevnad. Tillsammans med Ljusexperten, Berlins, Fotvizon, mStore och andra aktörer i centrum vill de sända en signal till kommuninvånarna.

– Vi är friska och vill visa att man ska fortsätta leva som vanligt då, säger Marie.

Hon förklarar att de tar den nuvarande situationen på allvar och försäkrar att de följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Butiker eller restauranger har aldrig varit renare än nu, så vi hoppas kunna starta en kedjereaktion där vi hjälper varandra överleva, säger Marie.

Jobbar över gränserna

Några av centrumbutikerna har kommit överens om att ställa upp för varandra vid behov. Exempelvis om någon skulle behöva korttidspermittera personal.

– Idén med att jobba hos varandra har jag haft länge. Det är viktigt att förstå att vi behöver varandra, folk som besöker centrum vill ha ett brett utbud, säger Marie.

Vi behöver varandra.

På Ingmar Inredning är de minskade intäkterna kännbara, inte minst i förhållande till de fasta personal- och hyreskostnaderna.

– Som småföretagare går det så jäkla fort. Vi kan inte bara stå och betala utan att få några intäkter, då blir det snart tomma lokaler och spökstad här, säger Marie.

Tar en middag ihop

I kväll kommer folk från Ljusexperten, Berlins, Fotvizon, Hair & Face och Ingmar Inredning att äta ute på stan tillsammans.

– Kanske mStore också. Fler har velat haka på, men alla har inte kunnat. Vi vill föregå med gott exempel och peppa varandra, berättar Marie.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons