Annons
När testet genomfördes stannade lilla Julia till och var med en stund.

Anordnar yoga på distans – första testet lyckat: ”Jag blev lite rörd”

HÄLSA Zoloz Yogastudio har sjösatt ett onlinebaserat alternativ för yogaentusiaster som kanske tvekar inför ett fysiskt besök.

Annons

Ägaren Pia Burman berättar att hon har funderat kring hur yogans tillämpningar på webben förut, men hon har dragit sig för att satsa helhjärtat.

– Jag tänkte att det kanske skulle bli opersonligt, men det har det verkligen inte blivit. Det är faktiskt väldigt likt en träff i studion, berättar hon glatt.

Barn kom förbi och var med.

Likt så många andra känner yogastudion av den rådande situationen.

– Vi är ett ganska litet företag. Vi har våra trogna kunder, det är ingen jättestor grupp. Det är särskilt på drop in-sidan som man kan se skillnad, säger Pia.

”Det är så här jag ser det”, förklarar Pia Burman, som syns uppe i högra hörnet. Foto: Privat

Ville ha ett alternativ

Just nu håller de öppet som vanligt, men de kände att de behövde introducera ett alternativ. Ett lyckat första test med yogakurs via livestreaming hölls i söndags, bland annat för att säkerställa att programvaran inte skulle strula.

– Jag blev lite rörd faktiskt, man blir som inbjuden i deras hem. Det var bäbisar där, katter och hundar, och en del äldre barn kom förbi och var med ett tag.

Annons

För att vara med på yogapassen behövs streamingverktyget Zoom. Under passen vägleder sedan Pia deltagarna genom sekvensen som vanligt, pratar och ser att de hänger med. Det är en blandning av röstguidning och demonstration.

– Det här är det bästa som vi har kommit på just nu och vi har fått bra respons.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons