Annons
Sponsrad artikel

Så väljer du rätt säng: ”En bra säng ska hålla komforten i 10 till 15 år”

ANNONS Att köpa en ny säng kan kännas som en djungel med olika varumärken, rabattsatser och kvalitéer.

Att sova gott är något alla människor strävar efter. Varför vi ibland inte lyckas med det kan bero på flera saker – varav val av säng är en.

En bra säng ska avlasta din axel och höft samtidigt som den ger stöd till mellanpartiet.

– Ett vanligt tecken på att sängen inte uppfyller dessa krav är axel- och ländryggssmärtor. Dessa komplikationer är naturligtvis inte bra, men det verkliga problemet är att detta gör att vi rör oss mer i sängen, vilket i sin tur riskerar att störa vår livsviktiga sömncykel, säger Patrik Sandhu Wilén på Sängmästarna och fortsätter:

– Då behövs mer tid i sängen för att få viktig återhämtning. I en bra säng är tanken att du ska kunna somna och vakna i samma position.

RÄTT SÄNG FÖR DIG
Vad som är en bra säng kan dock variera för olika personer. Vissa vill ligga stadigt och andra “som på moln”.

– Det enda sättet att ta reda på vad som är bäst för dig är att besöka en butik för att prova olika alternativ och känna skillnaden, säger Rikard Palmgren som också jobbar på Sängmästarna.

– Många kunder är till exempel rädda för mjuka sängar, men kvalitetssängar idag är byggda för att vara följsamma och avlastande med ett bra stöd i resåren. Enklare sängar kan däremot ofta tappa bärigheten efter en tid och upplevs då väldigt mjuka att ligga i. Det är en stor skillnad, säger han.

Richard Palmgren och Patrik Sandhu Wilén är två av dem som hjälper dig med ditt sängköp på Sängmästarna.

FÅR VAD DU BETALAR FÖR
Vad en riktigt bra säng kostar varierar självklart en aning, men rent allmänt får du vad du betalar för – precis som i många andra branscher.

Att stirra sig blind på det ordinarie priset och hur mycket rabatt som erbjuds är dock inte rätt väg att gå, enligt Patrik.

– Tyvärr har delar av branschen ständigt pågående kampanjer, där den ena kampanjen avlöser den andra. Ett högt ordinarie pris blir då ganska oväsentligt i min värld – och en stor rabattsats behöver inte nödvändigtvis betyda att du fyndat en högkvalitativ säng, säger han.

Hur jobbar ni på Sängmästarna med rabatter och kampanjer?

– Eftersom vi erbjuder en prisgaranti som innebär att vi alltid garanterar lägsta pris på marknaden, näthandeln inkluderad, så följer vi de olika varumärkenas nationella kampanjer.

Att köpa en bra säng bör ses som en investering.

– En bra säng håller komforten i 10 till 15 år. Det man kan göra är att byta bäddmadrassen någon gång för att få känslan av en ny säng igen, säger Rikard.

– Slår man sedan ut priset på den tiden, 10-15 år, så är det så mycket viktigare att man sover gott och trivs med sin säng än att tänka att man sparar in några kronor genom att investera i fel säng. Sängen är ju något av de viktigaste vi har i hemmet.

TESTA DIG FRAM
Exakt vilken säng du bör välja är som du förstår inte någon självklarhet, men ett bra steg i beslutsprocessen är att besöka Sängmästarna i Ersmark. Där finns över 45 olika dubbelsängar från Sveriges sju mest välkända leverantörer.

– Här får du möjlighet att testa olika modeller och prisklasser för att se just vad du gillar, och självklart hjälp av utbildad personal för att hitta din favorit, säger Patrik.


 

 

Sängmästarna
i Ersmark

Öppettider för drop in:
Onsdag 10-19
Torsdag-fredag 10-18
Lördag 10-16

Kostnadsfri tidsbokning:
Söndag – tisdag via sängmästarna.se/boka eller 070-3189960

Få hela butiken för dig själv i 60 minuter med en sängexpert. Ingen extra avgift eller köptvång finns.

Hitta hit:
Fabriksvägen 34, 93441 Ersmark
Telefon: 070-3189960
www.sängmästarna.se


SPONSRAT INLÄGG: Hela denna sida är en annons från Sängmästarna i Ersmark.

Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på www.megafonen.nu/annons.


Annons
Annons
Annons
Annons
Annons