Annons

Sju julgranar på torget i år: ”Kul att vi får vara med och skapa upplevelsen av torget under juletid”

NÖJE För att skapa vinterstämning i centrum kommer torget att pyntas med hela sju granar detta år.

Annons

Utöver den stora gran som vi är vana att se på Möjligheternas Torg kompletteras årets utsmyckning med sex mindre granar, som alla ska få olika dekor. Initiativet kommer från fastighetsägare och är en del av flera aktiviteter för att skapa vinterstämning i centrum.

– Väldigt kul att vårt samarbete med centrala fastighetsägare fortsätter. Granen på torget är en julinjektion för många och detta år så adderas dessutom små granar för att höja stämningen ytterligare, säger Maria Rautio på Visit Skellefteå i ett pressmeddelande.

Annons

Temat för de mindre granarna är hållbarhet och varje fastighetsaktör får tolka och skapa utsmyckningen för var sin gran.

– Det känns kul att vi får vara med och skapa upplevelsen av torget under juletid. Hållbarhetstemat känns helt rätt och vi pysslar för fullt på kontoret under fikarasterna för att bli klara till skyltsöndag, säger Julia Åshjelm på Nordvestor Fastigheter.

LÄMNA ÖNSKEMÅL
På skyltsöndagen kan Skellefteåborna träffa fastighetsägarna som då klär sina granar i temat hållbarhet. Samtidigt kan man passa på att lämna sina önskningar på hur Skellefteå centrum ska fortsätta utvecklas.

– Vi ser fram emot att få möta Skellefteborna. Som fastighetsägare är det viktigt att vi har kontaktytor med våra invånare. Särskilt kul är det att göra det tillsammans med andra fastighetsägare under en så välbesökt dag som Skyltsöndag, säger Anna Erson på Skebo.

Annons

Julgranarna på torget 2019 finansieras av fastighetsägarna Diös, Nordvestor Fastigheter, Mannberg Fastigheter, Skebo, HSB Norr samt Lanwik. Visit Skellefteå har varit samordnande och även fått ett stöd från kommunen på tio tusen kronor.

I dagarna har också den nya vinterbelysningen på delar av Nygatan och Trädgårdsgatan satts upp, som numera finansieras av fastighetsägare i Skellefteå.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons