Annons

Nystart för yogastudio i Skellefteå: “Vi har knutit till oss tio duktiga instruktörer”

HÄLSA Det är Friskvårdskompaniet som från och med årsskiftet kommer att göra en satsning på yoga i Yogease lokaler. “Detta ger oss möjlighet att erbjuda ett större utbud än tidigare”, säger Johan Karinen.

Annons

Yogease är en yogastudio på Södra Järnvägsgatan 38 som ursprungligen startades av Jeanette Carlsson, Sofia Lindblom och Lillemor Eklund 2017. För knappt ett år sedan flyttade Zoloz Dans & Hälsa in i lokalen, men sedan i somras har den stått tom.

Nu blir det dock åter yogaklasser där då Yogease återuppstår under Friskvårdskompaniets vingar.

– Vi kommer att behålla namnet Yogease men från och med nu går alla frågor, medlemskap och bokningar genom oss, säger Johan Karinen på Friskvårdskompaniet.

Annons

I den nyöppnade yogastudion, som drar igång vid årsskiftet, kommer 8-10 yogapass i veckan att erbjudas.

– Vi har redan en yogasal på Friskvårdskompaniet, men vi är lite trångbodda och den nya lokalen ger oss helt andra möjligheter än vi haft tidigare. Det gör även att vi kan passa på att bygga ut vår spinninglokal när utrymme frigörs, säger Johan.

RÄTT STÄMNING
Att samla all yoga i en annan byggnad har flera fördelar enligt Irene Bengtsson, gruppträningsansvarig på Friskvårdskompaniet.

– Förutom de uppenbara fördelarna med att vi kan erbjuda fler klasser så kan vi i de nya lokalerna ha rätt stämning och atmosfär redan då du kliver innanför dörren, det är mycket värt, säger hon.

Annons

Totalt har Friskvårdskompaniet samlat ihop tio yogainstruktörer som kommer att erbjuda ett utbud innehållande till exempel yinyoga, hatha, yogaflow och global yoga.

– Det kommer både att finnas lugnare och mer fysiska varianter, säger Irene och fortsätter:

– Utöver passen kommer vi även att arrangera workshops och andra roliga saker kopplat till yoga.

Yogaklasserna kommer att ingå i Friskvårdskompaniets medlemskap för gruppträning, men det kommer även finnas möjlighet att köpa separata kort för yoga.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons