Annons

Ny juice- och salladsbar öppnar i Skellefteå: “Allt glutenfritt och utan raffinerat socker”

MAT Inom kort öppnar en ny verksamhet i Skellefteå då Juicebruket slår upp portarna på Nygatan.

Annons

Bakom satsningen står Alva Holmqvist och hennes mor Susanne Wannehav. Alva har de senaste två åren varit mammaledig med tvillingar och när hon nu ska börja jobba igen så föll valet på att starta eget.

– Jag har alltid velat driva eget och nu passade det bra, berättar Alva som fick med sig sin mamma på satsningen.

– Jag har kommit tillbaka från att ha varit utmattad och vill gärna göra något tillsammans med Alva. Vi kompletterar varandra och fungerar bra ihop, säger Susanne.

Annons

Tanken var egentligen att de skulle dra igång verksamheten först till våren, men när de såg den lediga lokalen som Skafferiet på Nygatan 57 tidigare haft så tidigarelade de sina planer.

– Det är en perfekt lokal för oss. Lagom stor och central, säger Alva.

UTAN RAFFINERAT SOCKER
Det nya företaget kommer att vara en juice- och salladsbar.

– Vi har tittat på vad vi själv saknar i stan och ska försöka fylla den luckan. Här kommer det att finnas juicer, smoothies, sallader, rawfood-fika och kaffe med spännande smakkombinationer. Allt tillagat från grunden, glutenfritt och utan raffinerat socker, säger Alva.

En stor del av menyn kommer att vara vegetarisk och vegansk, men även till exempel räkor och kyckling kommer att serveras.

– Vi kommer att ha ett stort fokus på hälsosam mat och hållbara råvaror där vi strävar efter att använda så mycket ekologiskt och närodlat som vi kan, säger Susanne som själv har ett stort intresse av den typen av kost.

Annons

Juicebruket ingår inte i någon kedja.

– Vi vill driva det här på vårt sätt, och hoppas att Skellefteåborna ska uppskatta det vi gör, säger Alva.

HÄLSOSAM MAT
I lokalen kommer cirka 15 sittplatser att finnas samt att take away kommer vara möjlig.

– Här kommer det att finnas hälsosam snabbmat som passar bra för lunch eller fika. Vi vill att det här ska bli ett ställe dit du kan gå både med barn och vuxna och hitta goda saker som är nyttiga, säger Susanne.

Om allt går som det är tänkt öppnar den nya juice- och salladsbaren i slutet av november.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons