Annons

Lars Lindberg: ”Skrota volleybollplanen – bygg något som används”

KRÖNIKA Hela Skellefteås stadskärna förändras och jag som varit utflyttad har alltid sett något nytt när jag kommit hem. Älvsbrinken är det bästa exemplet – men det krävs nu en utvärdering. Och den lyder: skrota volleybollplanen.

Annons

***

Ärligt talat, om du frågar dig själv eller de du känner som bäst, har du någonsin sett någon använda beachvolleybollplanen (eller ska vi kalla det grusvolleybollplanen?) nere vid Älvsbrinken, nedanför Rustique? Jag har aldrig gjort det. En gång råkade jag däremot gena över i strumplästen – och jag väntar fortfarande på att fötterna ska läka.

Men vi backar först ett steg. Jag vill inte vara en av dem som bara gnäller och försöker att hitta ett fel – men jag har med åren spenderat otaliga timmar med utvärdering, analys och eftertanke. Därför vill jag börja med att konstatera att älvsbrinken, i mina ögon, är så enormt vacker. Det är kronan på älvens vackra melodi som spelar sig genom den här fantastiska staden. Men om man hittar något som står mitt i, tar upp en stor och fin yta som ingen använder – ja, jag vet om att den användes i en volleybollturneringsfinal i somras, men det hjälper inte – så borde vi utvärdera, analysera och tänka efter.

Annons

För att då göra något konkret och inte bara gnälla, så tänker jag att vi har två vägar att gå.

Den första är att bygga ytterligare en yta för barnfamiljer som går att nyttja och få än mer barnfamiljer och unga att leka på en central yta. Det skulle göra stadskärnan än mer levande. Det tycker jag är ett bra alternativ.

Den andra vägen man kan gå är att bygga en padelplan utomhus som går att bara droppa in och spela på. Då skulle det bli levande för en annan publik (de trendiga och knäskyddsbeklädda personerna i medelåldern som jag skrev om i en krönika tidigare i vår).


http://semaine-maladiesveineuses.org

Det skulle bidra till att liva upp platsen och göra att de som tar en eftermiddagskaffe på Rustique eller en efter jobbet-drink på Bryggargatan kan få sig lite underhållning.

Det finns säkerligen mängder med andra bra alternativ. Men någon plats för att spela volleyboll på vad som just nu är en grusplan, är inte ett av dem.

För mig känns det lite som att ha världens finaste fotbollsplan, men att låta mittcirkeln vara en jordhög. Det är så fint i den delen av staden och då kan vi göra en bättre nyttjad yta för spontanidrott och aktivitet som faktiskt används, antingen för de små – eller de lite äldre.

Lars Lindberg
Idrottstokig sportkommentator med rötterna i Myckle.

Krönikan publicerades ursprungligen i senaste numret av Megafonen – läs hela tidningen här:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons